fbpx
Koken met Cijfers

Koken met Cijfers

Financieel adviseur

Graaiflatie: daar is geen ruimte voor!

Inleiding

Graaiflatie, een zorgwekkende trend waarbij bedrijven hogere prijzen hanteren voor minder waarde, heeft onze maatschappij in zijn greep. Helaas zien we dat sommige bedrijven deze situatie benutten om hun winsten te verhogen, terwijl klanten steeds minder krijgen voor hun aankoop. Dit zorgt voor onvrede onder hardwerkende ondernemers, maar ook onder consumenten. Maar liefst 82% stemde afgelopen week op graaiflatie als het woord voor het jaar 2023! Vanwege de bijsmaak.

Blijkbaar is het als bedrijf cruciaal om eerlijkheid en transparant te ondernemen. Als ondernemer kun je het volgende doen:

Voorkom Graaiflatie

Koken met Cijfers

Waarde boven winst

Richt je op het bieden van echte waarde aan jouw klanten, in plaats van alleen te denken aan de eigen portemonnee. Wanneer je als MKB ondernemer waarde centraal stelt in jouw bedrijfsmodel, zul je merken dat klanten loyaler worden en meer geneigd zijn om herhaalaankopen te doen. Een tevreden klant is immers de beste ambassadeur voor je bedrijf. Creƫer dus producten en diensten die Ʃcht een verschil maken in het leven van je klanten, en communiceer dit duidelijk in je marketinguitingen.

Versterk klantrelaties

Bouw aan langdurige relaties met klanten. Snap waar jouw klant behoefte aan heeft en probeer dit zo goed mogelijk te vervullen. Het is belangrijk om te begrijpen wat hun pijnpunten zijn en hoe jouw producten of diensten daarin kunnen voorzien. Personaliseer je benadering en investeer in klantenservice. Het opbouwen van vertrouwen en loyailitet zal niet alleen je klantenbestand vergroten, maar ook positieve mond-tot-mondreclame genereren.

Communicatie open houden

Wees transparant over prijsaanpassingen en product veranderingen. Klanten waarderen eerlijkheid, en het verbergen van prijsverhogingen kan leiden tot wantrouwen en ontevredenheid. Leg uit waarom bepaalde veranderingen worden doorgevoerd en toon begrip voor de impact die dit kan hebben op je klanten. Als MKB ondernemer heb je vaak het voordeel van een directe relatie met je klanten, maak hier gebruik van door open en eerlijk te communiceren.

De Kracht van het MKB

Als ondernemer heb je zelf de kracht om het verschil te maken. In tegenstelling tot grote, logge bedrijven kun je als MKB ondernemer snel schakelen en inspelen op de behoeften van je klanten. Dit maakt het mogelijk om een persoonlijke touch toe te voegen aan je producten en diensten. Sta open voor feedback en gebruik dit om je bedrijf continu te verbeteren.

Samen Streven naar een Eerlijke en Duurzame Bedrijfswereld

Laten we samen streven naar een eerlijke en duurzame bedrijfswereld, waarin klanttevredenheid en integriteit voorop staan. Door als MKB ondernemers onze krachten te bundelen en collectief te kiezen voor transparantie en klantgerichtheid, kunnen we een positieve verandering teweegbrengen in het bedrijfsleven. Laten we het voortouw nemen en het goede voorbeeld geven.

 

Wil jij weten hoe je op een eerlijke en gezonde manier geld kunt verdienen? Plan een winstgesprek met mij in en ik geef je direct 2 nieuwe inzichten waarmee je verder kunt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koken met Cijfers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders