fbpx

Janine van Vliet-Docter

Koken met Cijfers

Als ik later groot ben dan ga ik mijn passie voor gastvrijheid en lekker eten combineren met mijn andere enthousiasme over cijfers. Bijna 20 jaar geleden nam ik me dat voor. Ik was net klaar met het afronden van mijn studie aan de Hoger Hotelschool.

Ik had een jaar in het buitenland gewerkt en bedacht dat ik nog niet was uitgeleerd. Ik ging een master doen in bedrijfswetenschappen en had het idee om later op de financiële afdeling van een grote hotelketen te gaan werken. Ik zou 2 passies gaan combineren. Zover zou het nooit komen.

Voor ik het wist had ik een baan bij de overheid en was ik dag in dag uit stukken aan het controleren. Enorm saai! Al snel kwam ik erachter dat ik cijfers wel heel erg veel leuk vond, maar niet om fulltime achter een bureau te zitten. Ik moest iets met mensen gaan doen!

En zo kwam ik als bedrijvenadviseur bij de Rabobank terecht. Ik adviseerde ondernemers van betalingsverkeer tot verzekeringen en verstrekte financiering, maar ik bleef een leeg gevoel houden. Mijn betrokkenheid was maar zeer beperkt en ik kon maar weinig verschil maken. Het werd tijd voor een nieuwe stap.

En zo startte ik in 2011 bij Bakker Bart als controller. Niet zo’n saaie die de hele dag rapporten zat te maken. Ik stond met mijn voeten in de klei. Het was mijn missie om ondernemers financieel gezonder te maken, inzicht te krijgen in hun cijfers en leren aan welke knoppen ze moeten draaien voor het gewenste resultaat.

Maar wat ik ook probeerde, ik merkte dat die ondernemer helemaal niet bezig was met het resultaat. Hij leefde bij de dag en zijn onderbuikgevoel werd gevoed door de stand op zijn bankrekening.

Tot ik in 2018 in aanraking kwam met de Profit First van Mike Michalowicz en ik erachter kwam dat de stand op de bankrekening de basis kan zijn voor een financieel gezond bedrijf. Dit was de oplossing! Ik certificeerde mij in 2019 tot Profit First Professional en sindsdien help ik ondernemers financieel gezond te worden.

Het knagen bleef. Mijn bereik in loondienst was maar beperkt en ik had een methode in handen , die levens veranderd is! Dan is dat toch zonde om dat niet met de rest van Nederland te delen?

En bovendien: hoe kun je een ondernemer goed adviseren als je er zelf niet één bent?

In 2020 startte ik mijn eigen bedrijf: Koken met Cijfers. Nog steeds met dezelfde missie. Zoveel mogelijk ondernemers helpen om financieel gezond te worden. Maar dan wel op een leuke manier! Door de combinatie te gebruiken met eten. En wees gerust: We gaan zeker niet koken!

En nu ben ik dus groot!

Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je kreeg

Wat je nog niet wist over mij!

Koken met Cijfers

Ik gun elke ondernemer een zelfstandig, financieel gezond en winstgevend bedrijf!

Koken met Cijfers draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches