fbpx

Cash is a fact

Ik heb een quizvraag voor je. Wat heb jij het laatste gecheckt toen je een uitgave wilde doen: je saldo op je bankrekening of de cijfers in jouw administratie?

Strikvraag! Ik weet het antwoord namelijk al. Dat was het internetbankieren. Om te zien hoeveel euro’s er op je rekening stond en of je de rekening nu zou kunnen betalen.

Terwijl jouw boekhouder er zo op hamert dat je je cijfers moet lezen om te weten hoe het gaat met je bedrijf. Maar eigenlijk check je liever je banksaldo, omdat je van de cijfers helemaal niets snapt en dat liever niet zegt tegen de boekhouder. Klopt dat?

Jouw bankrekening laat jou namelijk de harde feiten zien!

Helemaal geen ramp. Dat doet namelijk bijna elke ondernemer. Ik heb er ook een term voor: banksaldo boekhouden.

Jouw bankrekening laat jou namelijk de harde feiten zien: hoeveel geld je nog te besteden hebt.

Je ziet alleen één ding over het hoofd. Jouw bankrekening vertelt namelijk niet wat er nog toekomstig betaald moet gaan worden. Dat rekensommetje moet jij nog gaan maken in je hoofd.

En dat zorgt voor stress. Alles in je hoofd onthouden.

Daarom werk ik zo graag met de Profit First methode. Je blijft doen wat je altijd al deed, namelijk het saldo van je bankrekening checken. Maar met deze methode werk je met doelen en meerdere rekeningen. En die doelen zorgen ervoor dat jij niets meer in je hoofd hoeft te onthouden.

Wel zo lekker rustig!

Welk doel zou jij willen bereiken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koken met Cijfers draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches