fbpx

Burn-out

September 2019. Mijn lichaam wil niet meer. Elk geluid is er één teveel, overal spierpijn en ‘s nachts slaap ik niet meer. Ergens in mijn achterhoofd weet ik het wel: ik ben ver ver mijn grens overgegaan. Maar ik wil er niet aan. Niet weer!

Ik kan nu niet stoppen, ik kan nu niet ziek zijn. Ik laat anderen in de steek. Het voelt als zwak.

DIT NOOIT MEER!

Totdat de huisarts aan mij de vraag stelt: welk advies zou jij een vriendin geven, die in dezelfde situatie zit? En dan besef ik me: er is geen weg terug.

Er waren geen grenzen meer. Ik werd geleefd door de waan van de dag, door agenda’s van anderen en ik durfde geen NEE te zeggen. Maar ik wist niet beter. Ik had nooit geleerd hoe ik beter voor mezelf moest opkomen.

DIT NOOIT MEER!

En ik ging op zoek naar de beste op dit vakgebied. Bij het eerste telefoongesprek wist ik: hier zit ik goed.

Quote: inmiddels ben ik mijn burn-out dankbaar!

Nu 2 jaar later is mijn leven 360 graden omgedraaid. Ik heb geleerd om niet de marathon te blijven lopen, maar die sprinter te zijn.

Het blijft een struggle en voor mij de grootste uitdaging om niet weer in mijn oude gewoonten te vervallen.

Inmiddels ben ik mijn burnout dankbaar! Want het heeft mij het allerbeste gegeven wat je je maar kan wensen: leven.

En waarom je ik dit vertel? Ik ben hier sinds het begin open over geweest. En bijna iedereen herkende zich in mijn verhaal. “Dat heb ik ook gehad” of “ik zat op het randje.”

Burn-out zijn is geen taboe. Dus al inspireer ik maar 1 iemand met mijn verhaal, dan is mijn doel bereikt. Gezondheid is het allergrootste goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *