fbpx

….. En schaatser!

“Boterham met pindakaas zeker? Ja, ze zeggen dat je er sterk van wordt. Dan wil je vast wel boer worden? En schaatser!”

Wie kent hem niet. De beroemde pindakaasreclame uit de jaren tachtig. En voor de generatie onder mij. Toen kon je nog schaatsen op natuurijs jaarlijks en nam je je boterhammen mee als je erop uitging.

En we aten die boterhammen met pindakaas. Dat doen we nu nog steeds. Destijds was er maar 1 merk pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden. Tegenwoordig kijk je in de schappen van de supermarkt en zie je wel tig verschillende merken en soorten pindakaas. We hebben zelfs tegenwoordig pindakaaswinkels! Keuzestress.

En dan te bedenken dat de pindakaas niet eens een Hollands product is. Tijdens de tweede wereldoorlog is het meegekomen uit Amerika. Vandaag is het pindakaas dag en sta ik stil bij dit beroemde broodbeleg.

Ik had de droom om eenmaal bij de Elfstedentocht aanwezig te kunnen zijn.

Want als ik aan pindakaas denk, dan denk ik aan deze beroemde reclame, die ik nog steeds helemaal uit het hoofd ken (net zoals de duo penotti en de sandwichspread reclame ????). Een reclame over dromen. Net als Amerika, a land of dreams.

20 jaar geleden had ik de droom om eenmaal bij die Elfstedentocht aanwezig te kunnen zijn. Dat moest een geweldig festijn zijn. En mijn kansen werden behoorlijk groot. Ik woonde namelijk 3 jaar aan de Bonkefeart. Ik was er klaar voor. Helaas, er was niet eens natuurijs in die 3 jaar.

En 24 jaar later is er nog steeds geen Elfstedentocht geweest.

Mijn dromen zijn inmiddels een beetje aangepast. Ik droom om te kunnen leven in financiële vrijheid. En ik droom niet alleen, maar ik zet ook de eerste stappen richting die financiële vrijheid. En inmiddels is het mijn missie om zoveel mogelijk ondernemers te begeleiden om ook in financiële vrijheid te kunnen leven.

Doe je mee?

Wat is voor jouw (financiële) vrijheid?

#pindakaas #calve #kokenmetcijfers #financielevrijheid #ondernemen #zakenvrouwen #vrouwelijkeondernemers #dromen #reclame #elfstedentocht #Amerika #food #boterham #schaatsen #marketing #doelen #vrijheid

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *