fbpx

Blue Monday

En daar is hij dan. De meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday. De derde week van het nieuwe jaar is aangebroken, de goede voornemens zijn inmiddels de deur weer uit en alles is weer terug bij het oude.

Althans dat hadden we gehoopt. Ik heb zelf niet zoveel met dagen zoals Blue Monday en Valentijnsdag. Ik vind het vooral een marketinghype om de klant te stimuleren om jouw product te kopen. Ik heb me ook nog nooit gedeprimeerd gevoeld op Blue Monday.

Tot dit jaar. Man, wat hadden we gehoopt dat de scholen vandaag weer open zouden gaan. Dat de kinderen weer les zouden krijgen en de ouders weer adem konden halen en weer konden genieten van de stilte in huis. Want ja, dat is wat ik af en toe zo ontzettend mis. Het is nooit meer stil in huis.

Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Nog even doorbijten met elkaar. Het is frustrerend voor een ieder en vreselijk voor al die ondernemers, die hun deuren dicht moeten blijven houden. De inkomsten drogen langzaam op of zijn inmiddels al opgedroogd. De schulden lopen op. En elke vorm van creativiteit is al uitgeprobeerd om toch nog voor inkomsten te zorgen.

En er is voorlopig geen uitzicht. Misschien zijn er zelfs al slapeloze nachten. Maar hoe frustrerend de situatie ook is, veranderen doen we het op dit moment niet. Ik leerde afgelopen jaar om te leven volgens de cirkel van invloed. En bij elke frustratie, bij elke tegenslag stelde ik mezelf 1 vraag: heb ik er invloed op? Is het antwoord nee: dan mag ik me er ook niet druk om maken. Ik kan het domweg niet veranderen. Is het antwoord ja: dan mag ik me er druk om maken, maar moet ik er ook een oplossing voor vinden en de verantwoordelijkheid niet bij een ander neerleggen.

Op deze situatie heeft niemand invloed (behalve natuurlijk door de regels na te leven, maar die beschouw ik als vanzelfsprekend) en dus kunnen we niet meer door dan ons neer te leggen bij deze situatie.

Janine, je bent niet goed bij je hoofd!

Waar je wel invloed op hebt is de Blue in Blue Monday. Want bij Blue denk ik aan de blauwe enveloppen, die regelmatig bij mij door de brievenbus heen vallen. Van meneer belastingdienst. Of ik de BTW wil betalen en de Inkomstenbelasting.

En weet je? Ik vindt het eigenlijk wel leuk om die post te ontvangen!

Janine, je bent niet goed bij je hoofd! Zelfs de belastingdienst zegt het: Leuker kunnen we het niet maken, wel gemakkelijker! Waarom vind jij het dan leuk en gemakkelijk?

Nou heel simpel. Ik beschouw geld van de belastingdienst als geld dat niet van mijn bedrijf is en al helemaal niet van mij. Daarom zet ik het apart. Ik reserveer het geld van de belastingdienst op een aparte rekening. En daar kom ik niet aan. Ik mis het ook niet!

Ik kijk zelfs uit naar die mooie blauwe enveloppen. En met liefde betaal ik dan die rekening. Mijn mindset over meneer belastingdienst is uiterst positief. En dat gun ik jou ook!

Wil jij weten hoe? Stuur me een berichtje, dan help ik je op weg!

En laten we er samen volgend jaar een Green Monday van maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *