fbpx

Wachtende mannen

Ik ging zaterdagochtend boodschappen doen. Ik vind het normaal gesproken heerlijk om boodschappen te doen. Rustig door de winkel lopen en kijken of er nog nieuwe producten te vinden zijn, die ik kan uitproberen. Daar zit natuurlijk ook een gevaar: ik kom vaak thuis met veel meer dan dat er op het lijstje staat ;-(

De afgelopen maanden is boodschappen doen toch minder prettig. Voor mij is het een noodzakelijk kwaad geworden. Lijstje mee, zo snel mogelijk door de schappen heen, alles voor een aantal dagen in huis en dan weer terug naar huis. Ik beleef er minder plezier aan, maar het is wel lekker efficiënt!

Ik erger me aan mensen, die kennelijk nog steeds lak hebben aan de regels. Geen mondkapje en toch met zn tweeën boodschappen doen. Ik snap dat het gezellig is, maar is het echt noodzakelijk? Je staat namelijk met 2 karretjes continue in de weg! Of met zn tweeën bij de slager naar binnen, waardoor de slager zelf minder klanten kan helpen. Waarom? Daar help je die ondernemer toch niet mee?

Er is nu ook een nieuw fenomeen ontstaan en die ontdekte ik toen ik vandaag de supermarkt uitliep. De wachtende man! Die ken je vast nog wel toen de kledingwinkels nog open waren, maar nu staan ze dus ook voor de supermarkt!

Hulde aan deze man, die zich wel netjes aan de regels houdt! Maar bij mij roept het allemaal vragen op. Waarom staat hij daar (het was er niet één, het waren er meerdere)? Waarom staan er geen vrouwen? Kan zijn vrouw de boodschappen niet zelf naar huis brengen? En als ze dat niet kan, waarom doet deze man dan niet zelf de boodschappen?

Wij doen dat altijd zo, dus waarom zouden we dat nu anders gaan doen!

Mijn antwoord: uit gewoonte. Zij hebben waarschijnlijk de gewoonte om elke zaterdagochtend samen boodschappen te doen en ondanks de aangescherpte maatregelen blijven ze dat gewoon doen. Het is namelijk best lastig om een gewoonte te doorbreken. Wij doen dat altijd zo, dus waarom zouden we dat nu anders gaan doen!

Veel ondernemers hebben ook een gewoonte in het doen van administratie. Namelijk die ene gewoonte dat ze het niet leuk vinden om te doen en het daardoor het maar steeds blijven uitstellen. En dan klagen dat ze de hele zondag nodig hebben om hun administratie te doen. Dat kan efficiënter!

Deze maand zat ik helemaal in het sprintteam. Ik had op de 1e van de maand de btw al ingediend en betaald!

De belangrijkste tip: zorg dat je een factuur of bon maar slecht 1 keer in handen houdt. Of nog beter: helemaal niet in je handen krijgt, maar via het digitale verkeer binnen laat binnen komen. Een 2e en een 3e keer vasthouden gaat je geld kosten.

En weet je wat helemaal geld kost? Een factuur over de mail gestuurd krijgen, uitprinten, betalen en dan de map met facturen aan de boekhouder geven. Om zo lekker de controle te kunnen houden! Mensen, dit kost kapitalen in geld en tijd!

Net zoveel tijd als die wachtende man voor de supermarkt. Wat had hij allemaal kunnen doen met zijn tijd?

Ben jij team wachtende man of team sprinter? Laat een reactie hieronder achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *